Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
BAKONYI SERTÉSSZELET recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 75 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 4 nagyobb vagy 8 kisebb csont nélküli sertésszelet (leginkább karaj, de nagyontarjából is) nem túl vékonyra
» 50 dkg gomba fölszeletelve
» 1 vöröshagyma apró kockákra vágva
» egy kisebb zöldpaprika
» egy paradicsom
» só
» őrölt bors
» pirospaprika
» étolaj
» egy kis pohár tejföl (1,7 dl körül, azt hiszem)
» liszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk.
Egy lábasban kis olajat melegítünk, a hússzeletek mindkét oldalát megpirítjuk a forró olajon. (Annyi húst teszünk a lábasba, amennyi elfér egymás mellett az alján. 3-4 percig sütjük mindkét oldalukat, aztán a szeleteket kiszedjük, félretesszük. Ezt addig folytatjuk, amíg az összes hús meg nem pirult.)
Miután az összes húst átsütöttük, a visszamaradt olajba szórjuk az apró kockákra vágott hagymát. Egy-két percig kevergetjük. Hozzáadjuk a gombaszeleteket, megszórjuk egy csapott evőkanál pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kicsumázott paprikát és a paradicsomot. (A paprikát én nem vágom össze, mert a főzés végén, miután az íze belefőtt, ki szoktam venni az ételből. A paradicsomot viszont lehúzott héjjal, kimagozva, apró kockákra vágva teszem a mártásba.)
Amikor a gomba levet eresztett, visszapakoljuk a hússzeleteket is a fazékba. Ha kell, kis vizet öntünk rá, lefedjük, és addig főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul. (Ha kell, közben pótoljuk az elpárolgó vizet.)
A tejfölt csomómentesre keverjük egy evőkanál liszttel.
Amikor a hús megpuhult, ráöntjük a lisztes tejfölt, és 5-6 perc alatt összeforraljuk. Ha kell, ilyenkor még utánízesíthetjük egy kis sóval, borssal.
Megjegyzés / tipp:

A kész ételt általában nokedlivel tálalják, de nálunk van, aki rizzsel, van, aki tésztával szereti. Tálalásnál meglocsoljuk még egy kis tejföllel.

Jó étvágyat!
0 komment 21 ember kedveli birann
2013.07.27 14:48
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
hússzeleteket sózzuk, hússzeletek mindkét, forró olajon, szeleteket kiszedjük, összes húst, visszamaradt olajba, apró kockákra, csapott evőkanál, kicsumázott paprikát, főzés végén, paradicsomot viszont, gomba levet, elpárolgó vizet, tejfölt csomómentesre, evőkanál liszttel, lisztes tejfölt, kész ételt, utánízesíthetjük, pirospaprikával, gombaszeleteket, összeforraljuk, visszapakoljuk, hússzeleteket, csomómentesre, hússzeleteket, fölszeletelve, pirospaprika, félretesszük, visszamaradt, paradicsomot, sertésszelet, paradicsomot, meglocsoljuk, SERTÉSSZELET, hússzeletek, megpirítjuk, kevergetjük, zöldpaprika, kicsumázott, beletesszük, vöröshagyma, megszórjuk, nokedlivel, gomba fölszeletelve, kisebb zöldpaprika, paradicsom, őrölt bors, pirospaprika, étolaj, pohár tejföl körül hiszem, liszt,
Birsalmasajtos süti...
0 komment 10 ember kedveli
Diós tekercs
0 komment 14 ember kedveli
Amerikai krémes
0 komment 3 ember kedveli
Ribizlis kocka...
0 komment 7 ember kedveli
Aszalt gyümölcskenyér.
0 komment 6 ember kedveli
Sütőtök krémleves krutonnal
0 komment 1 ember kedveli
Krumplis tészta
0 komment 5 ember kedveli
Csokoládés jeges szél
0 komment 10 ember kedveli
Csoki likőr
0 komment 12 ember kedveli
Vitaminsaláta...
1 komment 7 ember kedveli
kovászos ubi télre kólás flakonban
2 komment 25 ember kedveli
Hagymás-szalonnás vörös lencse
0 komment 3 ember kedveli
Húsvéti pulykamell tekercs
0 komment 3 ember kedveli
Csokis muffin lekvárral
0 komment 3 ember kedveli
Kolbászkrémes leveles tekercs
0 komment 9 ember kedveli
Narancsos kalács
1 komment 5 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.